Ehsas Kafalat Program check CNIC 2021

Ehsas Kafalat Program check CNIC 2021

Ehsas Kafalt Program Online Registration 2021
Ehsas Kafalt Program Online Registration 2021

We are sharing with you the answers to all the questions that most men and women ask about the Ehsas Kafalat program. The details are given as under:

 

Q1: Medam This is a ahsas kafalat program that deserving families will receive a mobile phone message or not please tell me?

Ans: Mr. Mohammad Owais, deserving families can know about their participation in Ehsas Kifalat program by sending an SMS to their 13 digit National Identity Card No. 8171. In case of eligibility, the households can receive the money by following the instructions given in the reply message.

Q2: Madam, tell me where to get the loan of ahsaas. I have to do business, I need a loan. But where does it come from? I don’t know. Where to get real loan in Bahawalpur.

Ans: Mr. Ejaz Sahib, Bahawalpur has a facility of Ehsas interest free loan program. To get small business loans, visit the address and contact number of your nearest Ehsas Loan Center at this link.

Q3: Madam, how will you know if this Ehsaas is the real team of survey or are they forgers?
Because there were some people in my village who were claiming to be the survey staff of the Ehsas Kifalat program and were receiving money from every woman in every household in return for the survey.

Ans: Respected Sanaullah Sahib, where the survey is being conducted by the teachers, the teachers will have a permit, service card and Android tablet. Not happening on paper farms.

Q4: Mam what about registration desk in Gilgit Baltistan?

Ans: Respected Rehmat Ali Sahib, Ehsas Survey is underway to identify deserving families in different districts of Gilgit-Baltistan. On completion of the survey, Ehsas registration centers will also be set up in Gilgit-Baltistan this quarter.

Q5: Tell the helpline number?

Ans: Mr. Shakeel Ahmed, the number of our helpline is as follows.
080026477

Q6: Just withdraw the money by telling the ID card number !!!

Ans: Respected Muhammad Zohaib Iqbal Sahib, Eligible customers must have original ID card at the time of receipt of money.

Q7: How long will the registration last? What is the last date to apply for the registration of Ehsaas Kafalat Program 2021?

Ans: Ms. Rukhsana Kausar, Ehsas The registration process is going on in the country till June 2021 this year.

Q8: Hello Madam G. Where to get the mobile number of the bank agent / AC in the complete portal of biometrics. Please guide?

Ans: Dear Mian Mazhar Iqbal Sahib, Users with biometric problems in collecting money can provide the phone number of the district administration, partner bank or representatives of Ehsas at the Ehsas Payment Centers to submit the application on the portal. Complain centers official link complaints.pass.gov.pk/

Q9: How to Check status of Ehsaas Kafalat Cash on ID Card Number?

Ans: Mr. Nadir Khaskheli, by sending an SMS to your 13 digit National Identity Card No. 8171, you can know about the involvement of your family in the Ehsas Kifalat program.

Q10: Where is the center in Faisalabad?

Ans: Respected Faisal Rehman Sahib, Faisalabad, including the districts in which the registration centers have been established, see the list and addresses on this link www.pass.gov.pk/Document

Q11: Where do you go to get register in 8171 ehsas program?

Ans: Mr. M. Khalid Sahib, see the list and addresses of Ehsas Registration Centers in the districts of the country on this link https://www.pass.gov.pk/Document. Registration centers are also being opened in other districts this quarter.

Q12: ATM sy 24 hour service hy ya Ni?

Ans: Mr. Ahmad Khan Rind Sahib, Ehsas Kafalat money can be withdrawn from the biometric ATM machines of the participating banks at any time.

Q13: Madam jis ko letter abhi tak nh mily ehsaas kifalat ky wo kia kren inko msg py elegible aa rha hy?

Ans: Mr. Rashid, Households who have received the eligibility and money recovery message from 8171 can withdraw money from the nearest Payment Center or Biometric ATM of the Partnership Bank, in which case there is no need to wait for the mail.

Q14: iss text ka kia result hai? apka id card number ky gharany k kawaif ki janch partan ki jari hai. Ap k ahleat ky bary mn 30 June tk agah kr dia jaye ga.

Ans: Ms. Alisha Gul, who has received the reply message that the eligibility of their family is being checked, informed them by the final message till June 30 after the completion of the process of verification of the submitted data. 

Ehsas Kafalat Program check CNIC 2021

Q15: Muhtarma Nishtar sahba, plz Lahore me registration centers ka list b share kare. Shukarya

Ans: Respected Nemat Ali Sahib, Ehsas Survey is still going on in Lahore. When the survey is completed in the same quarter, Ehsas registration desks will be opened in Lahore as well.

Q16: Madam, People whose card is from Karachi and that They live in KPK, where will they get the money from?

Ans: Respected Sanaullah Sahib, According to the rules and regulations laid down in Ehsas Kifalat, eligible customers can collect money for the first time only in the district where they have registered in Ehsas Survey. Other payments can later be made from any other district.

Q17: Medاm, tell me, what is this NADRA e-center and where are they located in Pakistan?

Ans: Respected Tauqeer Badar Sahib, NADRA e-facility and biometric verification facility is available at specific shops in the bazaar. Customers whose accounts are temporarily closed can go to the nearest NADRA e-service shop and get their biometric verified.

Q18: Mam centre ki timing kyaa hy kis time pr amal kam start kerta hyy?

Ans: Dear Mohammad Rizwan Sahib, The working hours of sponsorship payments at Ehsas Payment Centers are from 10 am to 5 pm.

Q19: In this letter states that the women of your family should be registered in the “NADRA Ehsas Program Enrollment Desk” of your tehsil. But in the list provided by you, no sense desk has been set up in Muzaffargarh yet. My question is what should this family do now?

Ans: Mr. Ahsan Sahib, in the districts of the country, including Muzaffargarh, where the Ehsas Registration Centers have not been established will be established in the current quarter. The survey registration process continues until June.

Q20: Madam Sahib Ji How to get Rs 2,000 from Special Person Quota?

Ans: Dear Mohammad Azeem Sahib, To avail the benefits of Special Persons Ehsas Kifalat for Special Persons, make your special person card from NADRA and after making the card, send your National Identity Card No. 8171 to know about your eligibility in the program Do.

Q21: Mam, in case of loss of ID card, you can withdraw the eligible amount?

Ans: Respected Wasim Hassan Sahib, In case of loss of National Identity Card, eligible customers will be able to withdraw their money only after re-issuance of National Identity Card.

Q22: Hello Madam, our Neelam is a widow. Her thumbprints are completely gone. She is facing a lot of trouble in paying.

Ans: Respected Sardar Muhammad Asif Sahib, Payments will be made to the customers who are facing problems of biometric verification in an alternative way. Such people should submit their application on this online portal for ease of payment and see more information in this video.

Q.23 Madam, When will the men who got the first installment start? When will they get it now? Only women are getting it now?

Ans: Respected Dr. Waqar Sahib, Ehsas Emergency Cash and Ehsas Kifalat are two different programs. Recent payments are a matter of sponsorship. Under the Ehsas policy, only women from eligible families can join the sponsorship program and all payments are made to women on the basis of National Identity Card.

Q.24: Ms. !! We are not registered in Ehsas Survey. What should we do?

Ans: Mr. Haider Sahib, the deserving families who could not join the Ehsas Survey can register themselves by visiting the nearest Ehsas Registration Center in their district. The list of Registration Centers is available at this link. 

Q25: You have to take the money from Ehsas Center which is made in high school

Ans: Special Sense Payment Centers have been set up for payments. In addition to Payment Centers, payments are also being made through Habib Bank in Punjab, Sindh, Balochistan and Islamabad and Biometric ATMs of Bank Al-Falah in other parts of the country.

Q26: Madam, please tell me if the ID card of the deserving woman has expired or can she withdraw money?

Ans: Mr. Manzoor Ali Jamali, Eligible customers whose National Identity Cards have expired can receive money from NADRA by renewing their cards.

Q27: Assalam-o-Alaikum, Madam, who should receive money from those who do not have a fingerprint?

Ans: Dear Jatoi Sahib, Customers who have problems with biometric verification will be paid alternately. See more details in this video.

Other issues: Eligible customers whose National Identity Cards have expired should renew their cards from NADRA and collect the money. In addition, consumers should submit complaints of deductions to the district administration or the nearest Ehsas offices with evidence.

Issue No. 4: 6.5% of the people indicated that the kafalt account was temporarily closed. Such persons should go to the nearest NADRA e-facility center and get their biometric verified. If the problem persists, contact the nearest Ehsas office in your district.

Issue No. 3: 20.1% of the persons pointed out that there was no money in the kifalat account. In this regard, instructions are being issued to the participating banks to resolve this issue immediately.

Q28: What are the eligibility criteria?

Ans: Dear Consumer, Only the poorest households with no source of income or limited means are eligible for the kifalat program. Government employees and their spouses, taxpayers, car owners, women and men who have traveled abroad many times are not eligible for the kafalat program.

Share with Friends
Software Engineer (Web & Android Developer)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − two =